Menu

About

Murzynek

  

Jest to najprostszy przepis na murzynka. W zależności od ilości dodanego dżemu może być bardziej lub mniej wilgotny. Przepis dostałam od zaprzyjaźnionej forumowej znajomej.

Składniki:
2 szklanki mąki
1 szklanki cukru
1 szklanki oleju
1 szklanki mleka
4 jajka
2 łyżki kakao
1 łyżka cynamonu
1 płaska łyżka sody
1/2 słoika dżemu (u mnie dżem aroniowy, ilość dżemu można dostosować do własnych preferencji)

Wszystkie składniki umieścić w naczyniu i wymieszać mikserem do uzyskania jednolitej masy. Wylać na keksówkę (20cm długości) wyłożoną papierem do pieczenia. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 50-60 minut, do suchego patyczka. Po ostudzeniu dowolnie udekorować (u mnie roztopione czekolady: gorzka i mleczna i płatki migdałów).




Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Kuchnia z pasją © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka