Menu

About

Tatar z łososia


Ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wołowego tatara. Znacznie bardziej delikatna, lekko kwaskowa. Dodatki można dostosować do swoich preferencji smakowych. Dobrze smakuje również z anchois.

Składniki:
(na 2 porcje)

300g świeżego filetu z łososia
1 średnia cebula
2 średnie kiszone ogórki
1 łyżka kaparów
1 żółtko
3 łyżki oliwy z oliwek
sok z 1/2 limonki,
sól, pieprz

Łososia pokroić na bardzo drobne kawałki, następnie poszatkować. Cebulę oraz kiszone ogórki pokroić w bardzo drobną kostkę, kapary poszatkować. W misce wymieszać razem łososia, cebulę, ogórki, kapary, żółtko oraz oliwę. Doprawić do smaku sokiem z limonki, solą i pieprzem.
 

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Kuchnia z pasją © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka