About
Tatar z łososia
Ciekawa alternatywa dla tradycyjnego wołowego tatara. Znacznie bardziej delikatna, lekko kwaskowa. Dodatki można dostosować do swoich preferencji smakowych. Dobrze smakuje również z anchois.
Składniki:
(na 2 porcje)
300g świeżego filetu z łososia
1 średnia cebula
2 średnie kiszone ogórki
1 łyżka kaparów
1 żółtko
3 łyżki oliwy z oliwek
sok z 1/2 limonki,
sól, pieprz
Łososia pokroić na bardzo drobne kawałki, następnie poszatkować. Cebulę oraz kiszone ogórki pokroić w bardzo drobną kostkę, kapary poszatkować. W misce wymieszać razem łososia, cebulę, ogórki, kapary, żółtko oraz oliwę. Doprawić do smaku sokiem z limonki, solą i pieprzem.
Etykiety:
Kolacja
,
Przystawki
,
Wytrawnie
Subskrybuj:
Komentarze do posta
(
Atom
)
Brak komentarzy :
Prześlij komentarz