Menu

About

Filet z kurczaka w cieście francuskim

 
Składniki:
(na 4 porcje)

1 podwójny filet z piersi z kurczaka
4 plasterki salami
4 plasterki sera żółtego
1 płat ciasta fracuskiego
przyprawa bałkańska (można zastąpić różnymi ziołami, np. oregano, bazylią, ziołami prowansalskimi)
sól

Pierś z kurczaka rozdzielić na dwa osobne kawałki, odkroić polędwiczki, przekroić wzdłuż na pół (żeby powstały dwa cienkie kotlety). Przyprawić solą i przyprawą bałkańską (ziołami). Ciasto francuskie rozwinąć, na jego środku wzdłuż ułożyć piersi z kurczaka, nakładając mniejsze części na większe. Na filety ułożyć salami, następnie ser. Ciasto po bokach podzielić na paski, pozakładać je na sobie (jak warkocz, patrz zdjęcia). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec 35-40 minut.





Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Kuchnia z pasją © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka