Menu

About

Mango chutney chicken


Tym razem polecam kurczaka w wersji słodko-pikantnej. Chutney mango to konfitura z mango, kupiłam ją podczas tygodnia azjatyckiego w Lidlu. Zachęcam do spróbowania :-)


Składniki:
1 podwójny filet z piersi kurczaka
szklanka mąki pszennej
1/2 szklanki chutney mango 
1/2 szklanki czerwonego wina
3 ząbki czosnku (przeciśnięty przez praskę)
2 łyżeczki ostrej pasty curry
sól, pieprz, papryka słodka
masło klarowane do smażenia

Filety pokroić na mniejsze kawałki (kwadraty), obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzej masło i obsmaż z każdej strony pokrojony z kurczaka. W misce wymieszać resztę składników, wlać wszystko na patelnię i wymieszać. Dusić kurczaka do miękkości.
Podawać z ryżem.

Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Kuchnia z pasją © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka