Menu

About

Migdałowo-truskawkowe crumble


Crumble to kwintesencja tego, co w ciastach jest najlepsze - owoce i kruszonka, podane na ciepło, najlepiej w towarzystwie lodów i białego wina. Polecam!

Składniki:
500g truskawek
50g cukru
100g mąki pszennej
100g masła w temperaturze pokojowej
90g płatków owsianych lub otrębów owsianych
50g zmielonych migdałów
1/2 paczki płatków migdałowych
masło do wysmarowania formy

Truskawki odszypułkować, pokroić na połówki. Formę do zapiekania (może być forma do tarty, zapiekanek) wysmarować masłem, wyłożyć truskawki. Z mąki, masła, płatków owsianych i zmielonych migdałów zagnieść szybko kruszonkę, powinno być dużo grudek. Kruszonkę wyłożyć na truskawki, posypać płatkami migdałowymi. Piec około 20 minut w 190 stopniach. Serwować na ciepło.

  


Brak komentarzy :

Prześlij komentarz

Kuchnia z pasją © 2015. Wszelkie prawa zastrzeżone. Szablon stworzony z przez Blokotka